Ne aflăm în anul 2018 iar comerțul online a luat amploare, atât intern cât și international. În acest articol vom discuta despre comerțul internațional, avantajele magazinelor străine dar și dezavantajele lor.

Românii prefera mai ales magazinele online de haine, încălțăminte, accesorii și gadget-uri. Cele mai accesate magazine în România sunt Aliexpress.com și Alibaba.com, ambele fac parte din grupul Albaba. Pe ambele magazine găsiți o gamă vastă de produse, majoritatea cu livrare gratuiă și la un preț accesibil.

Înainte de a comanda, iată cateva avantaje dar și dezavantaje a magazinelor online din străinătate.

Avantaje:

Prețul – Aproape toate produsele au un preț mai scăzut în comparație cu ce găsiți pe piața noastră. Ca să faceți un simplu calcul, anumite produse din China au adaos si de 400%.

Transport gratuit – Dacă cumpărați de la anumiți vânzători și alegeti transportul clasic, el va fi gratuit. Va dura întradevar ceva timp, dar este gratuit.

Fară taxe – Dacă comandați produse de maxim 10 euro de la un vânzător, nu veți plăti nici un fel de taxe.

Returnarea sumei – Dacă platiți prin paypal, beneficiati de protectie. Dacă coletul nu ajunge sau nu este conform, puteți deschide o sesizare la paypal iar suma va fi returnată.

Dezavantaje:

Durata transportului – De obicei poate dura între 2 săptămani și chiar peste o lună.

Dacă cumpărați produse de peste 150 euro, va trebui să platiți vama, undeva la 2.5% si 6%.

Garanția produselor – Aici pot fi probleme în cazul produselor care se vor defecta. Doar anumiți producători internaționli oferă garanție.