5/5 (2)

Ultima actualizare pe 16 ianuarie 2018 de către Andra

Având în vedere ca sectorul comerțului online s-a dezvoltat foarte bine și în țara noastra, o mulțime de magazine online s-au deschis. Unele serioase dar altele mai puțin serioase. Anumite magazine online chiar desfașoara activitatea fară un registru fiscal iar asta poate cauza neplăceri în anumite situații. De multe ori utilizatorii se orientează după prețul mic iar asta îi poate costa bani și timp. În acest scurt articol vom încerca să prezentăm câteva idei și sfaturi înainte de a comanda de pe un magazin online.

Caută păreri despre acel magazin sau întreabați prietenii daca au comandat vreodata de pe acel magazin. Poți afla păreri pe google sau grupurile de pe facebook. Dacă nu găsiți păreri despre acel magazin iar nimeni nu a comandat, gandițivă bine înainte să vă riscați.

Conexiunea securizată https:// – Toate magazinele online serioase au implementat această metodă de securizare a informațiilor. Dacă un magazin online nu are implementat acest protocol, nu este de bine.

Nu introduce date personale în caz că ți se cer atunci când plasezi comanda sau îți faci un cont. Date personale ca CPN-ul de exemplu, nu se divulgă.

Verifică informațiie despre magazin și datele de contact. Un magazin online trebuie să expună datele de contact, numărul unic de înregistrare fiscală, adresa fizică și un număr de telefon.

Dacă încă ești nehotărât, contactează acel magazin prin email sau sună la numărul afișat. Așa poți cere mai multe informații. Un magazin serios ar trebui să raspundă și să vă ofere informații concludente.

Acordă o notă