Vacanta perfecta sau concediul ideal sunt doar la un click distanta! Site-ul Trivago.ro ofera tuturor persoanelor interesate posibilitatea de a pleca in vacanta in destinatia aleasa. Sunt persoane care isi planifica vacanta cu cateva luni inainte, dar si persoane care cauta cazarea perfecta cu cateva zile inainte, in functie de trasaturile fiecaruia in parte. Site-ul Trivago este locul in care se poate planifica un concediu de vis alaturi de cei dragi, sau o calatorie in interes de serviciu. Motorul de cautare este intuitiv si usor de folosit, filtrele fiind foarte relevante in acest sens. Cu alte cuvinte, persoanele interesate trebuie doar sa introduca date precum locatia aleasa, data plecarii si a sosirii, numarul de persoane, tipul de camera ales, intervalul de pret in care se incadreaza, iar lista poate continua. Cu o simpla apasare a butonului Cautare, vor aparea cateva zeci de oferte in zona respectiva, care se incadreaza in criteriile mentionate. Fiecare oferta in parte poate fi vizionata complet, cu toate detaliile de cazare, locatia exacta, parerile turistilor care au mai fost cazati in locatia respectiva, precum si pretul si facilitatile oferite.

Facilitatile unitatilor de cazare difera de la caz la caz, in functie de numarul de stele si de zona, incluzand internet WIFi gratuit, spatiu de joaca pentru copii, piscina afara sau in interior, dressing, produse pentru igiena zilnica, vedere la mare/munte, bucatarie cu zona de luat masa sau de pregatit preparatele pentru familie, televizor in camera, baie in camera, iar lista poate continua. Cu alte cuvinte, Trivago este  locul online ideal pentru a pune bazele unei vacante de vis.

Bazate pe opiniile turistilor, sunt prezentate si notele oferite pentru servicii si curatenia in camere. Totodata, turistii care isi exprima online parerea pot influenta opiniile persoanelor interesate sa viziteze o locatie sau sa inchirieze o camera, in sens pozitiv sau negativ. Fiecare oferta in parte prezentata pe Trivago conduce utilizatorul catre un alt site de specialitate. Cu alte cuvinte, Trivago este un motor de cautare pentru locatii de cazare, prezentand cele mai bune oferte in mediul online, astfel incat sa restranga timpul de cautare si sa determine economii financiare semnificative.