Unul din cele mai importante motoare de cautare turistice, Tripadvisor.com este un site ce ofera consultanta individuala fiecarei persoane interesata sa faca o calatorie, sa planifice un concediu, sa plece intr-o destinatie necunoscuta. Pe site pot fi gasite recenzii hoteliere, informatii despre restaurante, rezervari la cazare, dar si alte informatiilegate despre calatorie. Este un site in limba engleza, cu o interfata simpla si intuitiva, care are sediul in Massachusetts si reprezinta cel mai apreciat si mai mare site web de calatorie sociala din lume, cu peste 315 milioane de urmaritori si peste 500 de milioane de comentarii despre atractii turistice, hoteluri si restaurante. Este suficient ca turistii, cunoscatori de limba engleza, sa intre pe site, sa scrie pe motorul de cautare localitatea unde isi doresc sa plece, si sa consulte rezultatele, atat in ceea ce priveste locurile de cazare, modalitatile de distractie, restaurantele, cat si zborurile, inchirierea masinilor, transportul in comun, precum si alte metode de petrecere a timpului liber in concediu.

Pentru a beneficia de toate informatiile necesare, clientii trebuie sa se inscrie pe site, sa isi creeze un cont online, sa introduca toate datele necesare, sa se autentifice si apoi sa se bucure de tot ceea ce le ofera acest site. Fie ca este vorba despre o calatorie in tara sau in strainatate, TripAdvisor este un site foarte bine pus la punct. turistii vor ramane placut impresionati de ceea ce li se aduce la cunostinta prin intermediul acestui motor de cautare, nemaifiind necesar sa mai consulte alte site-uri, sa piarda timp si bani in incercarea de a gasi cea mai buna oferta de cazare sau de transport pentru orasul sau zona pe care urmeaza sa o viziteze, fie in interes personal, fie in interes de serviciu.

Aici vor afla ce pot sa faca in vacanta, cum pot ajunge la locatia stabilita, ce facilitati vor avea, cum vor putea inchiria o masina, unde pot sa manance bine, care sunt cele mai bune variante de inchiriere a camerelor de hotel sau de pensiuni conform bugetului si asteptarilor lor, precum si ce pot vizita in zona.