Provident.ro este un serviciu pentru împrumuturi și credite rapide la domiciliu. Compania este britanică și a fost fondată în anul 2006. Este primul serviciu de de împrumuturi la domiciliu lansat în țara noastră. Compania mamă a serviciului este Grupul britanic International Personal Finance. Este un grup popular în furnizarea de credit la domiciliu și activează în alte noua țări. Provident.ro se axează pe oferirerea de servicii rapide, personalizate și ușoare. Serviciul provident a lansat și un program destinat tinerilor și anume Bursele Start. Provident oferă burse pentru domenii ca: pictură, desen și muzică. Programul oferă în total 50 de burse. Pagina de Youtube a serviciului este www.youtube.com/user/ProvidentRomania

Suma minimă care se poate împrumuta este 500 lei iar suma maximă este de 15.000 lei. Banii pot fi trimiși prin transfer bancar sau la domiciliu. Serviciul de gestionare a creditului la domiciliu este opțional și contra-cost. Dacă selectați serviciul de gestionare la domiciliu, banii vor ajunge la dvs în maximum 48 de ore. De exemplu pentru un împrumut de 10.200 lei, se va plăti o rată săptămânală de 162,32 lei pe o perioada de 134 de săpămâni, în total veți plăti 21.756 lei. Mai pe scurt, veți plăti dublul sumei împrumutate. Pentru un împrumut de 2.000 lei, plătit pe o perioadă de 62 de săptâmâni, veți plati în total 2.811 lei. Sumă totală de plată variază și în funcție de câte săptămâni alegeți pentru a plăti împrumutul. Dacă aleți perioadă maximă veți plăti mai mult, iar la perioadă minimă veți plăti mai puțin. Pe site-ul Provident.ro aveți un calculator rapid afișat pe prima pagină care va arata în funcție de suma împrumutată cât veți plăti în total. Vi se va afișa de asemenea rata dobânzii, DAE și comisionul unic. Serviciul vă poate suna pe dvs în caz că doriți, tot ce trebuie să faceți este să completați acest formular.

Serviciul pune la dispoziția clienților două tipuri de împrumuturi, Împrumutul Standard sau Creditul Star. La împrumutul Standard puteți împrumuta sume cuprinse între 500 si 15.000 lei iar la Creditul Star puteți împrumuta sume între 6.000 și 15.000 lei. La împrumutul Standard aveți nevoie de un venit minim lunar de 300 lei iar la creditul Star de un venit minim lunar de 1.300 lei. Creditul Star este însă mai avantajos, suma datorată fiind mai mică.

Pentru a împrumuta bani de la Provident trebuie să:

  • Aveți minim18 ani.
  • Să locuiți într-o zonă în care Provident acordă împrumturi.
  • Să aveți un venit stabil.
  • Să aveți un domiciliu stabil.